11 juni 2012

Nattönskningen

Nattönskningen av Anne B. Ragde kallas en kärleksroman, men handlar betydligt mer om sex. Huvudpersonen Ingunn har många korta sexuella förbindelser och önskar inget längre förhållande. De förhållanden hon haft har hon avslutat så fort hon upplevt tecken på att det är på väg att ta slut, allt för att inte vara den som blir lämnad.

När hon känner att det börjar bli lite för mycket alkohol och sex bestämmer hon sig för att leva ett sundare liv. Hon ska börja motionera. Och visst får det effekt. Första promenaden med de nyinköpta stavarna förändrar hennes liv på ett sätt som hon inte alls väntat sig. 

Romanen är lättläst underhållning med stora doser sex. Jag hade verkligen inte väntat mig den här boken från Ragde eftersom jag tidigare läst serien om släkten på Neshov, som börjar med Berlinerpopplarna, och tyckt de var extremt välskrivna. 

Nattönskningen är inte vad jag önskade mig. Kanske kan det kallas chick lit för en lite äldre målgrupp? Möjligen kul att det är en kvinna som får bryta mot normerna och vara den som ligger runt, men i övrigt känns det förutsägbart, enkelt och ganska oengagerande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar