27 mars 2012

Hello Kitty måste dö

Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi är en knallrosa bok med ett underligt svartkladdigt typsnitt på framsidan, tillsammans med en söt döskalle med rosett.

Det kan tyckas vara en hatisk bok mot ett varumärke med en liten gullig katt, så är dock inte fallet. Här handlar det istället om en stereotyp om den lydiga, amerikansk-kinesiska unga kvinnan som ska uppföra sig på ett passande sätt för att sedan giftas bort i ett arrangerat äktenskap som jämförs med tidigare nämnda varumärke (vars figur saknar mun och därmed inte kan säga ifrån).

Det hela börjar med att huvudpersonen Fiona ska ta sin egen oskuld, tills hon inser att hon inte har någon mödomshinna och bestämmer sig för att först skaffa en för att kunna ha sönder den... Boken är minst lika galen som den låter (och att mödomshinnan är en myt verkar inte riktigt finnas med i sammanhanget, men läs gärna här om hymen) och det blir bara mer och mer dramatiskt.

Texten är underhållande, dramatisk och dråplig, trots ett stort underliggande allvar är det skriver på ett humoristiskt sätt. Det här är en allt annat än slätstrukten och väntad roman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar