22 oktober 2011

Till vildingarnas land

Efter att ha sett filmen Till vildingarnas land och läst romanen som är baserad på filmen tyckte jag att det var dags för bilderboken som är början på det hela. Maurice Sendak har skrivit och illustrerat bilderboken och även deltagit i manusskrivandet till filmen.
Boken var precis lika fin som jag hade väntat mig, med detaljerade och originella bilder och kortfattad men beskrivande text. Jag blev dock förvånad av hur lite av filmens händelser som finns med i boken. Efter att ha sett filmen först känns bilderboken snarare som ett utkast som filmen fyllt med innehåll, men kanske är det naturligt med tanke på bilderbokens begränsade format med tanke på målgruppen.
Boken har jag lånat på biblioteket men om jag någonsin kommer över den på ett antikvariat ska jag köpa den direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar