20 juli 2011

Rockparty


Förra veckan var det dags för årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. 10 000 personer samlades i den lilla småländska staden och lyssnade på musik, tältade och festade. Jag var där för första gången och passade på att ladda upp för festivalen med boken Rockparty av Stefan Malmqvist.

Efter festivalens konkurs förra året ägs den numera av ett stort tyskt företag, men när allt började var det en liten ideell förening som drog igång det som skulle komma att bli Sveriges kanske mest kända festival. Boken är skriven för några år sedan och handlar mycket om de första åren. Det är historier om artister, hårt arbete, interna konflikter och utvecklingen från små spelningar till stor festival.

Jag som tidigare varit engagerad i en arrangörsförening tyckte det var intressant att läsa om deras arbete när det var i liten skala. Men är man inte specifikt intresserad av Hultsfredsfestivalen eller arrangemangsutveckling blir nog den här boken väldigt seg. Dock var det kul att läsa den precis inför festivalen för att veta bakgrunden.

Tack till bibliotekarien i Hultsfred som snabbt svarade på mitt mail där jag frågade om tips på Hultsfredsrelaterade böcker någon dag innan festivalen!


1 kommentar: