1 april 2011

Panta, cykla och rädda en isbjörn

Jag tycker det är bra initiativ av Jörn Spolander att göra en barnbok om klimatpåverkan och miljövänlighet. Titeln Cykla, panta och rädda en isbjörn är fyndig och borde locka till intresse bland barn.

Det finns både konkreta tips på vad barn kan göra för att förändra och faktatexter om miljö och klimatförändringar. Tipsen är inriktade på både hem och skola och väl anpassade för barn, även om jag skulle bli ganska irriterad om eleverna skulle komma in i lärarrummet för att granska återvinningen på min rast! Faktatexterna upplever jag däremot som lite ojämna, vissa ord känns för svåra och förklaras inte tillräckligt. Dessutom är texter ibland så långa att jag är tveksam till om barn orkar. Jag läste ett kapitel i taget och kanske skulle det fungera för yngre läsare också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar