22 mars 2011

På balkongen

På balkongen - daglig njutning är skriven av Chatarina Sayah & Brittmarie Georgsson och illustrerad med foton av Lars Nyberg. Ica förlaget marknadsför den här boken genom att säga att det finns många böcker om trädgårdar, men få om balkongodling. Det har de säkert rätt i, men då hade det väl varit kul att göra en riktigt bra bok om ämnet?

Jag blir irriterad när jag måste få väldigt bra tips utblandade med skrock om att suckulenter tros hjälpa mot trolldom och överdrifter som att höjden av lycka är att äta smultron på ett egenodlat grässtrå. Och varför ska jag skratta när jag odlar persilja?

Det finns absolut en hel del matnyttig i den här boken, jag önskar bara att en redaktör kunde ha rensat bort ogräset innan den trycktes. Fotografierna håller dessutom en väldigt ojämn kvalité, ibland är de snygga och lockande, ibland undrar jag bara hur de tänkte. Jag var säker på att den var gjord på 80-talet och att jag därför med mina 10-talsögon hade lite svårt för den, men så var det inte, den är från 2003.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar