22 mars 2011

Cancersurfare

Det var bara utseendet som gjorde att jag tog Cancersurfare av Per Johansson. Jag fastnade direkt för den gammaldags klädda tanten med sitt paraply på stranden i kombination med en knallrosa modern text. Redan innan jag läst baksidan hade jag bestämt mig för att låna den.

Det var ett mycket bra beslut. Jag uppskattar Johanssons stil som känns ärlig, rakt på sak och konkret. Jag tycker om de korta kapitlen och textfragmenten. Jag gillar att nutid vävs samman med Andra världskrigets 40-tal.

Huvudpersonen är helt besatt av cancer. Boken kretsar dessutom mycket kring hans arbete inom hemtjänsten med bajsblöjor och tunga lyft, men också kring Andra världskrigets nazister och människorna omkring dem. Det gick väldigt fort att läsa, men det känns som att mycket av berättelsen ändå finns kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar