13 mars 2009

Utslag av oro

Utslag av oro skriven av Mark Haddon hade kallats romantisk komedi om den varit en film, något i stil med Notting Hill. För även om den tar upp en mängd allvarliga ämnen är stilen lättsam.

Om den varit en film hade jag tyckt mycket om den. De lite lagom udda karaktärerna, problemen där det redan från början känns som de kommer lösa sig och relationer med trassel. Men nu är det en bok och då vill jag ha något mer.

Det tar mig drygt 100 sidor att fastna, och det är för mycket. Jag har dessutom stora problem att hålla isär personerna. Men trots det får den mig att trivas. Enligt andra recensioner är det en bok att må bra, och visst är det väl så, vilket ändå är ganska konstigt med tanke på alla relationsproblem, cancermisstankar och missöden.

Helt klart en bok för den som vill ha avslappning för stunden, följa ett gäng människor och deras problem men ändå ha känslan av att allt blir bra till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar