19 mars 2009

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius klassas som ungdomsroman men fungerar bra även för den som är äldre än så.

Jag blev tipsad om den under dagens lektion då en klasskompis skulle ta med en text som var viktig för henne. På vägen hem lånade jag den på biblioteket och efter drygt en timmes läsning var den slut.

Det är mycket lätt- och snabbläst roman där korta fragment vävs samman till en kärlekshistoria. Språket är enkelt och effektivt. Varje händelse får en sida var och tillsammans ger de bilder av två unga människors första kärleksrelation. Vardagliga betraktelser varvas med mer traditionellt romantiska händelser.

En mycket fin berättelse som med all rätta vunnit priser och fått stor uppmärksamhet. Den påminner mig om Hjärtans fröjd av Per Nilsson, vilket är mycket positivt då det är en klar favorit hos mig.

2 kommentarer:

  1. Verkligen en vacker liten bok. Du vet att Hjärtans fröjd finns översatt till engelska också, Hearts delight. Har läst båda böckerna på svenska och jag gillar dom väldigt mycket.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst den på engelska, men tack för tipset. Just nu läser ja "Absolut Per Nilsson".

    SvaraRadera