6 april 2008

Happy Sally

Jag läser Happy Sally av Sara Stridberg igen. Språket är fortfarande lika inspirerande och det allra bästa med den här boken. De korta, sönderhuggna satserna som ger så tydliga effekter och ordens sammansättningar är stundtals i poesins gränsland.

Huvudpersonerna är flera, Sally Bauer som simmade över Engelska kanalen, Ellen som vill upprepa bedriften och hennes dotter som berättar det hela ur sitt perspektiv. Den här gången har jag lättare att hålla isär de olika tiderna. Boken har en avancerad berättarstruktur där tre olika tidsperioder vävs samman till en berättelse, genom berättarröster, dagboksanteckningar och brev. Intressant berättelse, men läs även boken för språkets skull.


2 kommentarer:

  1. du har väl läst "Drömfakulteten" av samma författare? den är HELT fantastisk verkligen.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har läst den två gånger. Jag tycker mycket om Stridbergs språk, även fast jag inte hänger med i berättelsen hela tiden.

    Jag har skrivit om den här:
    http://annasbokhylla.blogspot.com/2006/05/drmfakulteten_24.html

    SvaraRadera