12 januari 2008

Kvinna i grönt

Kvinna i grönt, utsedd till Nordens bästa deckare 2003, är skriven av Arnaldur Indridason. Jag läser sällan deckare, men blev tipsad om den här. Det var intressant läsning även om jag gärna varit utan själva deckarbiten, eftersom jag inte alls finner den lika intressant som resten.

Kvinna i grönt är verkligen en bok som blir bättre och bättre. Från att vara ganska seg i början så blir den mycket intressant på slutet. Jag hade gärna sluppit polisutredningen och helt ägnat mig åt den andra historien som vävs in. Jag tycker boken är för spretig med de olika polisernas privatliv, en äldre historia och en nutida polisutredning. Även om allt vävs samman så tycker jag det är omotiverat brett. Det är helt klart den äldre historien som mest fångar mitt intresse, och den skulle kunna varit en hel roman i sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar