31 maj 2007

Tonårsbrudens lexikon

Tonårsbrudens lexikon är skrivet av Sandra Löv. Tonårsbruden är ju annars mest känd från radio och kanalen P3, men här är det en mängd tankar i bokform.

Det här är ett helt sjukt lexikon. Ordens betydelse är ju i och för sig riktiga, men med en ovanlig vändning och personlig vinkling som vi inte direkt är vana vid i lexikon. Det utgår starkt från tonårsbrudens egna tankar. Jäkligt roligt stundtals. Politiskt och feministiskt.

Inte en bok att läsa rakt igenom, men intressant att sitta och bläddra i. Läsa lite här och där. Många av orden har hänvisningar till andra uppslagsord. Ofta ganska oväntade.

På uppslagsordet Slöjdlärare kan du läsa följande:
"Typ av person som kvällspressen hittar när dom behöver uttalanden om hur 35-åringen var när han var ung. Så ser man folks personlighet - titta på hur dom sandpapprar." Undrar om det fungerar med hur de broderar också? Bäst jag varnar min mamma för att pressen kan ringa om någon av hennes elever gör något dumt, 20 år efter att de slutat hos henne...

1 kommentar:

  1. Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

    SvaraRadera