20 augusti 2006

En jävla helg

En jävla helg (Dirty Weekend) är Helen Zahavis omtalade bok om Bella som får nog av att vara den som utsätts för olika typer av våld och förföljelse och börjar hämnas. Istället för att bli offer så dödar hon angriparna.

Även fast jag tycker det är viktigt att visa på att det är just kvinnor som utsätts för detta våld från män, vilket denna bok gör, så är En jävla helg verkligen inte en bok för mig som är känslig för scener med grymma mord och plågsamheter. Trots att jag dessutom tycker att det är intressant att det är en bok där det faktiskt är en kvinna som tar kontrollen över sitt liv och inte en kvinna som framställs som svag (sådana finns det ju allt för många skildringar av redan), så kan jag inte säga att En jävla helg är en bok som jag tycker är bra.

Den här boken är registrerad på bookcrossing.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar