23 maj 2006

De i Utkanten älskande

Johanna Nilssons bok De i Utkanten älskande är en av de bästa böcker jag läst på länge! Ett antal personers liv beskrivs och knyts samman i boken. Den är lättläst och går alldelles för fort att läsa ut. Jag ville inte att den skulle ta slut, även fast jag så klart ville veta hur den slutade.

Nilsson beskriver personerna så intressant att man känner med dem. Jag skrattade och grät, blev glad och arg. På samma gång som boken gör mig varm så gör den mig förbannad. Troligen för att det känns som att det som händer i boken och så fel skulle kunna hända på riktigt.

Boken handlar till stor del om komplicerad kärlek och trassliga förhållande av alla slag, vänskap, kärlek och familjerelationer. Det här är verkligen en bok där jag vill säga: läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar