4 juli 2015

Mordet i Eiffeltornet

Mordet i Eiffeltornet av Claude Izner är en deckare som utspelar sig i historisk miljö  och just miljön är väldigt viktig i den här berättelsen.

Den utspelar sig 1889 i Paris. Det är världsutställningen i Paris och alla är nyfikna på det nybyggda, spektakulära Eiffeltornet. Innan tornet ens är invigt så har en kvinna dött där. Här skenar fantasin lätt iväg och jag ser ett högt fall framför mig. Men dödsorsaken är ett bistick, ett åtminstone ser det ut att vara det. Men ingenting är vad det ser ut att vara och det inser Victor Legris. 

Huvudpersonen Victor Legris är inte polis utan bokhandlare. Han blir indragen i mordgåtan eftersom att han befinner sig i Eiffeltornet när kvinnan dör. Han vill veta sanningen, men snart vet han inte vem han kan lita på, och det är bråttom innan mördaren slår till igen. 

Mordet i Eiffeltornet är del 1 i en serie med denna bokhandlare i huvudrollen. Flera delar finns översatta till svenska, för oss som inte behärskar franska. Claude Izner är egentligen en pseudonym och böckerna skrivs av två systrar som precis som huvudpersonen är bokhandlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar