13 november 2013

Systrar & bröder

När jag började läsa Systrar & bröder av Maria Sveland trivdes jag inte med karaktärerna. Jag upplevde dem som övertydliga. Längre in i boken har jag dock fastnat för handlingen och någorlunda godtagit karaktärernas roller. För mig blir det dock lite för mycket, händelseförloppet känns inte helt trovärdigt.

Det här är verkligen inte munter läsning. Lyckan lyser med sin frånvaro. Alla huvudpersoner försöker bota tomheten och såren med något; alkohol, andra droger, tystnad, sömn eller drömmen om perfekt familjeliv.

Sveland visar en syskonskara i sorg, en familj där det inte blev som det var tänkt och där alla inblandade verkar vilja något annat. Det är dystert, minst sagt.


Tidigare i år läste jag Hatet av Sveland, en viktig och intressant bok om hatet mot feminismen. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar