8 mars 2013

Kvinnodagen

Idag är det den 8 mars, internationella kvinnodagen. En dag för att uppmärksamma den ojämlikhet som finns mellan könen, men också för att fira alla framsteg som kvinnokampen gjort. För mig har det varit en självklarhet att fira denna dag de senaste 10 åren, även om det ibland varit väldigt dåligt utbud på kvinnodagsrelaterade evenemang där jag bott. I år finns det äntligen en rejäl fest i Eskilstuna. Etown grrrl gang fixar fest med bland annat musik, föreläsning och performance på Balsta musikslott ikväll.

För att uppmärksamma 8 mars gjorde jag en djupdykning i min fysiska bokhylla och letade efter kvinnodagsrelaterad litteratur att tipsa om. Nedstående lista fick mig att inse att jag köper alldeles för lite böcker om feminism nu för tiden. Visst lånar jag bli biblioteket, men mest blir det romaner. Bättring på den fronten behövs!

Under det rosa täcket av Nina Björk
Uppror pågår av Fanny Ambjörnsson m.fl.
Flickan och skulden av Katarina Wennstam
I en klass för sig av Fanny Ambjörnsson
Einsteins fru av Liv Strömqvist
Darling River av Sara Stridsberg
Bergets döttrar av Anna Jörgensdötter
Könskrig av Elin Alvemark och Tove Leffler (red)

1 kommentar: