12 januari 2013

Sy mjuka djur

Sy mjuka djur av Karin Neuschütz innehåller mönster och sybeskrivningar till 25 små söta djur. Boken baserar sig på waldorfpedagogik.

Alla djuren är mycket verklighetstrogna, vilket författaren anser visar vår respekt för djuren. Enligt henne ska små barn få naturtrogna djur för att lära känna djuren, inte lustiga fantasifigurer. Jag håller inte med henne helt, utan tycker att en mix av fantasi och verklighetstrogna kan vara bra. Oavsett vad man anser om waldorfinspirationen är det väldigt söta djur. Jag lyckas dock inte få till dem på de premisser som boken förespråkar. Att vändsy dessa i stumma tyger är för mig helt omöjligt, kanske har jag missuppfattat någonting på vägen? Hittills har jag skapat en kamel som sprack och en kamel som ser ut som en felformad dinosaurie. Om jag ska försöka mig på dem igen blir det stretchigt velour eller annat töjbart tyg.

1 kommentar: