3 december 2012

Rosengädda nästa!

Rosengädda nästa! är en roman av Emma Hamberg, men för mig blir det snarare en förställning. Jag tänker mig cirkus, kabaré och kostymfilm med färgglatt, lustigt sceneri.

Vi följer den trettonåriga Bror som älskar Frankrike och är ständigt uppklädd i secondhandfyndade vintagekläder, men inte har några vänner och vars föräldrar ständigt bråkar på kvällarna. Vi träffar också Tessan som snart fyller 30 och tröttnat på förortslivet i korvkiosken där säljtricket är upptryckt byst och tight kjol. Dessa två personer sammanstrålar hos Jane, vars vänner är ett mindre zoo av olika skadade djur hon tagit hand om. Nu är det dags för Jane att även hjälpa några människor, och kanske även bli hjälpt själv.

Det är en lättläst och mysig roman om vänskap, kärlek och förändring. En bok som passar perfekt att avnjuta en lugn söndag i soffan, eller varför inte under julledigheten. Söt och charmig om än ganska förutsägbar. Om boken blev film skulle den hamna i facket romantisk komedi, men förhoppningsvis behålla sina udda karaktärer och inte helt bli en i mängden.

Av samma författare:
Kärlek och sex
Brunstkalendern 
Slump
Mossvikenfruar - ChansenInga kommentarer:

Skicka en kommentar