9 december 2012

Kungens födelsedag

Kungens födelsedag av Hans Koppel är klassad som deckare där jag lånade den, men det måste i så fall vara den minst spännande deckare jag någonsin läst.

Kungens födelsedag handlar om ett fall av olaglig demonstration där ett gäng ungdomar sitter på vägen för att påtala det orimliga i alla onödiga bilresor. En av bilarna de stoppar råkar vara kungens. Självfallet får detta konsekvenser, speciellt som det blir bråk mellan en tjej och en säkerhetsvakt. Mer spännande än så blir det inte i denna roman som jag finner helt oengagerande.

Tyvärr så är det här inget jag rekommenderar. Kanske har jag helt missat poängen, men i vilket fall så faller det här platt för mig.

Varför gav jag mig ens in i den här boken? Jag var ju negativ redan när jag läste den första romanen i denna tredelade fristående serie (på vilket sätt de hör samman är dock lite oklart, kanske de visar på tristess och vardagliga problem i vårt samhälle?), Vi i villaDet var dock 2008, så jag hade nog glömt att jag inte gillade den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar