21 december 2012

Fanny och Alexander

Medan sambon handlade julklappar ägnade jag tre timmar av fredagskvällen åt deprimerande sekelskiftesdrama i regi av Ingmar Bergman. Jag hade faktiskt glömt hur hemska inslag det är i Fanny och Alexander, men den är ju verkligen sevärd! Från överdådig överklassjul med fantastiska klänningar, överpyntade julgranar och makalösa middagar via psykotisk, sparsmakad prästbostad till mystik med obehagliga övernaturliga inslag. Bara att orka se drygt tre timmar film utan att jag skruvar på mig säger något om hur fängslande jag tycker den är.

Jag önskar jag kunde hitta en liknande roman. Historisk miljö med dramatik, släktskildringar och gärna pampiga miljöer. Den som har ett tips på en riktigt bra bok, i den stilen, som jag kan fastna i några dagar får gärna lämna det till mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar