27 september 2012

Fallvatten

Jag såg på tv när Mikael Niemi berättade om Fallvatten. En svensk katastrofroman om vad som händer när Lule älv svämmar över och alla dammar brister lät ju lite intressant. Jag hade dock inte väntat mig att den skulle vara så här spännande!

Även om jag tycker att några av karaktärernas reaktioner känns väl extrema så är det spännande att se hur människor skulle kunna reagera på en enorm flodvåg som sveper fram över Norrland. Vi möter ett ganska stort antal person strax innan vågen och får även se hur det går för dem. Spännande, obehagligt och ibland fick jag skumläsa lite för det blev så äckliga detaljer. Mycket bra roman från Niemi!

3 kommentarer:

  1. Åh jag är så sugen på att läsa den här! Kommer från Piteälvstrakten så det känns som att det kan finnas igenkänningsfaktor?

    SvaraRadera
  2. Ja det tror jag säkert. Landskapet och känslan av älvens närhet måste ju vara liknande, tänker jag. Läs den, jag tyckte verkligen den var intressant!

    SvaraRadera
  3. Jag läste dena i rasande fart. Tyckte den var jättebra!

    SvaraRadera