8 juni 2012

Eld

Så fort jag hade läst ut Cirkeln ställde jag mig i kö på del två. Nu har jag läst Eld, den andra delen i Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens engelforstrilogi om ett gäng tonårstjejer som ska rädda världen från demonerna.

Apokalypsen är nära och händelsernas centrum är den lilla byn Engelsfors i Bergslagen. Sommarhetten är onaturlig detta år och elektriciteten uppför sig inte som vanligt. De utvalda slits mellan att följa sin uppgift och att slåss mot ondskan. Och vad är egentligen deras största fiende? Hotet kommer från oväntat håll.

Eld är minst lika spännande som första delen i serien och nu är det bara att vänta på att den tredje ska ges ut. Visst är jag några år för gammal för serien och dessutom har jag lite svårt att hålla isär karaktärerna (i en viss del av boken är det nästintill omöjligt, den som läst borde förstå vad jag menar), men det gör inte så mycket, jag läst de drygt 600 sidorna på två dagar i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Det är många som tycker det är svårt att hålla isär karaktärerna i boken. Jag tycker faktiskt inte det fast jag kan tycka det i vissa böcker. Men visst är det några stycken att hålla reda på!

    SvaraRadera
  2. Min förhoppning är att jag nu har så att säga lärt känna dem tillräckligt väl för att kunna hålla isär dem lättare i del 3.

    SvaraRadera