12 maj 2012

Fallet med de försvunna böckerna

Fallet med de försvunna böckerna av Ian Sansom är en deckare med bara några droppar blod och definitivt inga mord. Mysteriet i denna lättsamma deckare kretsar istället kring ett nedlagt bibliotek och en bokbuss utan böcker.

Huvudpersonen Israel är utbildad bibliotekarie som tröttnat på att arbeta i lågprisbokhandeln i London. När han erbjuds en bibliotekarietjänst i Irland övertalas han av sin flickvän att flytta dit. Om Israel inte var överdrivet positiv innan han anlände så blir det knappast bättre av att det första han möter är en lapp som upplyser om att biblioteket är nedlagt. Ännu värre blir det när han inser att arbetsgivaren, så att säga, råkat glömma att nämna att hans arbete är att köra en bokbuss i mindre bra skick.

Även om det ibland blir lite väl mycket humoristiska missöden är Fallet med de försvunna böckerna roande och trevlig läsning. Kanske tycker jag som bibliotekariestudent att det är lite extra kul att läsa denna roman, men jag är övertygad att även andra kan uppskatta den, ett visst bok- och biblioteksintresse kan dock förhöja det hela ytterligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar