6 januari 2012

Is och vatten, vatten och is

Hela december månad och inte en enda bok omskriven här! Jag har läst böcker för barnen i skolan, men mycket mer än så har det inte blivit på läsfronten. I slutet av månaden läste jag dock Majgull Axelssons Is och vatten, vatten och is, en mycket läsvärd roman som jag absolut inte vill missa att tipsa om.

Jag har aldrig läst något av Axelsson tidigare, men hon sägs ha utforskat syskonrelationer i många olika romaner. Här får vi följa två tvillingsystrar under en stor del av deras liv, men även deras barn. Vi befinner oss i det lugna radhushemmet i Sverige men också på en polarforskningsfartyg. Vi möter en en moderlös rockstjärna, som kanske trots allt har två mammor och hans kusin eller syster eller hur hon nu ska presentera sig.

Relationerna och intrigen i Is och vatten, vatten och is slukar mig. Boken har stått i min bokhylla, oläst, i flera år. Nu tog jag äntligen tag i den och den var precis så där beroendeframkallande som jag behövde för att komma igång med läsningen igen!

2 kommentarer:

  1. Tack för det här boktipset - finns ju massor man vill läsa, men allt hinner man inte med - det här med polarexpeditionsinslaget fick mitt intresse att vakna :-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas du också gillar den, om du läser den! :)

    SvaraRadera