10 juli 2011

Harry Potter och de vises sten

Nu tycker jag det är dags att läsa hela J.K. Rowlings serie och började med del 1 igen, Harry Potter och de vises sten. För drygt 10 år sedan läste jag första boken om Harry Potter, men tog mig aldrig längre än så i serien. Med tanke på hur underhållande jag upplever den nu så tycker jag det är underligt att jag inte fortsatte.

Det tog bara en dag att läsa de nästan 400 sidorna eftersom flytet är så bra och allt är så tydligt skrivet. Harry och hans vänner är fortfarande små och ska börja första året i trolldomsskolan. Vi introduceras till Hogwards och alla magiska specialiteter som finns där. Vi träffar lärarna, eleverna och de övriga karaktärerna som vi kommer följa genom serien. Dessutom slängs vi in i mysteriet med de vises sten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar