6 januari 2011

Finns inte på kartan

Jag hade väntat mig något annat av Carin Hjulströms Finns inte på kartan. Det där andra hade innehållet mindre smink, mindre osäker ung tjej och mindre avundsjuka på snygga människor, sammanfattningsvis hade jag väntat mig något mindre ytlig. Efter första kapitlet är jag beredd att sluta läsa. Hur skulle jag orka med den här bruden som inte alls verkar se sitt eget värde i 300 sidor?!

Som tur är så blir det bättre. Jag kommer in i historien och det blir roligare när journalistpraktikanten hamnar i arbete och dras in i småstadslivets intriger, problem och relationer.

Det blir en trevlig berättelse. En sådan där bok som man mår lite bra av, för det känns som att allt (precis allt) kommer bli bra. Jag önskar bara att författaren (eller någon redaktör) hade strukit bort lite av det som troligen ska göra huvudpersonen trovärdig som 23-årig tjej, men som bara känns så fruktansvärt glättigt och fånigt. Samtalen känns ibland så fruktansvärt klyschiga, men den som kan bortse från det har en mysig bok att ta tag i!

Carin Hjulström är den första jag läst i årets bokutmaning som går ut på att läsa 12 författare du inte tidigare läst. Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar