18 november 2010

Att springa

Maria Sveland blev känd genom boken Bitterfittan. Nu har hon släppt sin andra roman, Att springa. Det gör ont i mig att läsa den.

Att springa handlar om vänskapen mellan två flickor, men också om deras familjer, skolan och livet de lever. Allt börjar stillsamt men trappas upp under bokens gång. Sexuellt utnyttjande av barn är ett viktigt tema i boken. Tyvärr känns vissa av de vuxna karaktärerna lite väl stereotypa, men jag är beredd att acceptera det eftersom det känns att Sveland vill säga något.

Jag blir så fruktansvärt förbannad när jag läser den här boken. Kanske blir jag ännu mer arg just nu eftersom det tyvärr är aktuellt med män som försöker locka in skolbarn i bilar här i stan. Jag hoppas den här boken blir läst av många. Jag vill att Svelands ilska ska sprida sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar