20 september 2010

Darling river

Efter bara några sidor är jag beredd att säga att Darling River är det bästa Sara Stridsberg skrivit.

Ibland läser jag böcker som jag tycker är extremt bra, men kan egentligen inte förklara varför. Det här är en sådan.

Om jag ändå ska försöka så vill jag säga: språket, miljöbeskrivningarna och karaktärerna. Jag är imponerad. Jag fastnar direkt. De olika berättelserna varvas och skapar helt olika stämningar vilket ger en bredd, utan att kännas spretigt.

3 kommentarer:

 1. Åh, jag längtar till "Darling river"-läsningen, men först tänkte jag läsa ut Lolita och dessutom väntar jag tills pocketen kommit.

  Och jag förstår precis det där med att läsa en riktigt bra bok, men inte kunna förklara varför den är så bra!

  SvaraRadera
 2. Åker in på att-läsa-listan ... :)

  SvaraRadera
 3. Dolly: Jag hoppade över Lolita och läste Darling River utan förkunskaperna. Jag skulle gärna vilja ha den här boken i inbundne, men lånade den på biblioteket, så jag väntar nog också på pocketen innan jag gör ett inköp.

  Malinthewriter: Det tycker jag absolut den ska göra. Hoppas du också gillar den! :)

  SvaraRadera