9 augusti 2010

Arseniktornet

Arseniktornet av Anne B. Ragde var tyvärr en besvikelse. Jag har tidigare läst, och tyckt väldigt mycket om, serien om familjen på Neshov av samma författare.

I Arseniktornet har jag problem med att det blir för många generationer att hålla ordning på. Enligt baksidan handlar berättelsen om tre generationer kvinnor, vilket känns som en förenkling då det handlar om både kvinnor och män och inte bara tre huvudsakliga karaktärer.

Början av boken är tråkig, jag funderar till och med på att sluta läsa den. Helt plötsligt går det istället över till att vara mer händelserikt. Men blir det inte lite väl?

Nej, det här var inte en bok som föll mig i smaken. Det hjälper inte att berättelsen om porslinsmålaren är intressant. Det största problemet är nog min förvirring över alla karaktärer och att det känns som att berättelsen spretar för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar