7 juli 2010

Förbannade fred

Här om månaden läste jag Älskade krig av Johanne Hildebrandt, nu har jag just läst den fristående fortsättningen Förbannade fred.

Jag var lite tudelad gällande del 1 och känner ungefär samma sak om del 2. Jag kan inte riktigt motivera varför jag tycker att det känns lite plastigt och ytligt, för på samma gång är det gripande och hemskt.

Precis som i del 1 är det olika personers liv som knyts samman av händelserna i ett krig. Här är det Darfur som står i centrum och en journalist som ska göra reportage där. Hon får, mot sin vilja, med sig bloggaren som hon anser vara fånig och som gjort sig känd genom elakt bloggskvaller.

Det är lätt läsning som tar slut fort. Det är intressant att det på samma gång finns en stor mängd media- och samhällskritik, som inte låter så lättsmält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar