4 juli 2010

Flickan som lekte med elden

Jag fortsatte min kriminalromanperiod med Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Jag hade sett filmen innan och vet hur det slutar. Tur det. Jag kan inte läsa 600 sidor i ett streck. Och det hade jag varit tvungen till annars. Det var alldeles för obehagligt och spännande.

Jag är fortfarande faschinerad av Larsson (precis som "alla andra"), som lyckas skriva så maffiga deckare. Jag kan tänka mig att den som inte gillar Millenniumserien möjligen tycker att det är för mycket fakta om annat, för långa resonemang om omkringliggande saker och uppradningar av information, men jag gillar det! Absolut. Det är det bästa. Att det är något mer. Inte bara mord och upplösning, utan kringberättelser som känns viktiga.

2 kommentarer:

  1. Det här är ju dessutom helt klart den bästa av de tre :)

    SvaraRadera
  2. Det låter ju inte så lovande inför nästa del, men jag tar mig nog igenom den ändå :)

    SvaraRadera