24 juni 2010

Svart stig

Jag blev förvånad när jag läste Svart stig av Åsa Larsson. Jag hade väntat mig mer religion och mindre ekonomiska resonemang. Här finns inslag av viss övernaturlighet, men inga kyrkor eller präster. Jag har svårt att hänga med i samtalen om transaktioner och utländska konton, men som tur är så har Larssons fixat det så att även poliserna i boken har det. De ställer följdfrågor och får svar så att även icke ekonomiskt insatta läsare som jag hänger med. Den här känns mer klurig och mindre läskig än de övriga i serien, även om mordet är riktig vidrigt.

Det här är del 3 i serien om Rebecka Martinsson och eftersom jag började med del 4, det blev lite fel, så är jag nu klar. Men fler verkar vara på väg.

Övriga delar i serien:
Solstorm
Det blod som spillts
Till dess din vrede upphör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar