6 juni 2010

Solstorm

När mitt examensarbet var inlämnat och redovisat kände jag bara för att koppla av. Jag behövde något lättläst som går fort att läsa och inte kräver allt för mycket. Det blev Solstorm av Åsa Larsson.

Jag läste nyligen Tills dess din vrede upphör som är en senare del i serien, vilket gjorde att det blev lite fel gällande de bitar som handlar om Rebeckas privatliv. Mordutredningen fungerar ju dock lika bra i vilken ordning man än läser dem, men jag kände att det blev lite för mycket, lite väl otroligt.

Jag föredrar Tills dess din vrede upphör vilket kanske betyder att det blir bättre och bättre i serien? Jag fortsätter med nästa och tar reda på om det stämmer. Frågan är dock om jag kommer kunna avgöra vilken av böckerna jag tyckte bäst om när jag läst alla. Det här känns verkligen som deckare som är spännande för stunden men inte lämnar speciellt djupa spår i läsaren och jag kommer nog inte minnas handlingen speciellt länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar