21 maj 2010

Häxan från Portobello"Något av det värsta människor kan göra är att gå emot det de tycker är vackert, och det ska vi göra idag. Vi ska dansa fult. Allihop."
(Häxan från Portobello av Paulo Coelho)Det är underligt hur en bok som denna kan påminna mig så mycket om en person som jag förknippar starkt med vetenskap och avståndstagande från religion. Du uppmuntrade mig att släppa loss, att inte bry mig om någon annan. Att låta benen stampa och armarna flyga och höfterna röra sig. I din värld hade det inget att göra med att finna en mystisk kraft, det handlade bara om att våga att inte bry sig om vad andra tycker.

Ikväll fuldansar jag. Ikväll släpper jag loss och låter musiken styra. Jag önskar att du fanns kvar hos oss och kunde följa med.
Jag saknar dig.

Jag läst den här boken en gång tidigare, vad jag skrev då går att läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar