9 april 2010

Den skarpa eggen

När jag åkte till London tyckte jag inte det var värt att släpa med Den skarpa eggen av Philip Pullman trots att jag läst mer än hälften. Det kan inte ses som ett speciellt bra tecken, men ändå vill jag hävda att den var ganska spännande.

Jag känner mig lite för gammal för den här serien, men läser den ändå. Av någon anledning. Troligen för att jag tyckte filmen var bra. Vad hände för övrigt med filmatiseringen av resten av serien? Skulle det bara bli en film? Jag kan dock inte riktigt förstå vem den är tänkt till. På ett sätt känns det som en barnbok, men samtidigt innehåller den en hel del våld och avancerade resonemang.

Lyra och Will kämpar vidare i diverse världar och med underliga, skrämmande varelser som vill dem allt ont. Kampen om universum finns i bakgrunden men vi får främst följa barnen, som dock är allt annat än barnsliga och lekfulla. Spännande för stunden och jag kommer nog läsa del tre någon gång framöver, det är ju irriterande med böcker som är så uppenbar del av en serie.

2 kommentarer:

  1. Filmen fick hård kritik från kristna fundamentalister i USA. Det är därför det inte blir fler, tror jag. Väldigt trist!

    SvaraRadera
  2. Låter ju himla illa om det skulle bero på det! :( Eller så kanske den drog in för lite pengar, det brukar ju vara den vanliga orsaken...

    SvaraRadera