11 februari 2010

Karamellskorna

Karamellskorna av Joanne Harris innehåller så väl sockersöta godsaker som magi och det är väl precis vad läsaren väntar sig, eftersom att det är uppföljaren till Choklad.

Jag hade höga förväntningar. Jag tycker om handlingen och framför allt stämningen i Choklad. Det var länge sedan jag läste den första delen och det jag minns mest är hur fint chokladtillverkningen är beskriven och vilka huvudpersonerna är. Jag hade dock lite svårt att minnas handlingen nu när jag skulle ta mig an fortsättningen.

I Karamellskorna har fokus hamnat på magi istället för choklad, något som inte riktigt föll mig i smaken. Visst finns de härliga beskrivningarna kvar och jag blir hela tiden sugen på choklad i alla dess former, men det överskuggas ändå av formler och tecken.

Boken blir bättre efter hand och sista delen var jag tvungen att läsa klart trots att jag nästan kom för sent till tandläkaren. Riktigt klurigt där!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig titel på boken!

    SvaraRadera
  2. Ja det är fint :) Fast innan jag köpte boken så trodde jag den hetter karamellskorna inte karamell-skorna. Som om det skulle vara något konstigt ord för kvinnor som gör karameller :P

    SvaraRadera