10 januari 2010

Kärlek - hur fan gör man?

Kärlek - hur fan gör man? Bob Hansson frågar de som vet. Det här låter som värsta sortens självhjälpbok, men är betydligt mer intressant än så. Bob Hansson intervjuerar ett antal kända och okända människor om deras syn på kärlek, men framför allt tvåsamhet.

Texterna är väldigt personligt hållna, vilket är vad jag väntade mig av Bob Hansson. Han som person är ständigt närvarande i dialogen.

I boken finns också ett antal dikter från tidigare diktsamlingar av Hansson, men om jag hade velat läsa hans dikter hade jag lånat en av hans poesiböcker. För mig är de bara ett störande moment innan jag får läsa intervjuerna igen. Jag kunde ha hoppat över dem, men är nog lite för låst vid att läsa hela boken.

Avslutningsvis är det en långdragen ordlista där Hansson diskuterar olika begrepp som kommit upp i boken. Det är bara allt för segt.

Intervjuerna är däremot intressanta. Det är just det personliga förhållningssättet som gör dem extra läsvärda, att inte försöka hålla det på en abstrakt och därmed kanske intetsägande nivå.

1 kommentar:

  1. jag tyckte otroligt mycket om den här boken, men som du säger, man hade kunnat vara utan poesin i mitten. men jag kände mig absolut lite klokare efter att ha läst alla intervjuer.

    Vi har också recenserat den, titta gärna in och läs!

    _owlit.

    SvaraRadera