21 december 2009

De skamlösa

Jag inledde mitt jullov med att läsa De skamlösa av Sisela Lindblom. Den handlar främst om två modejournalister och deras relationer med andra människor. Den ena vill gifta sig och planera sitt drömbröllop, den andras mål är att göra porrfilm för kvinnor.

Jag har hört kritik mot boken för att karaktärerna är för platta och att karaktärerna snarare är stereotyper. Men är inte det hela poängen? Det är uppenbart att Lindblom vill framföra en kritik mot det samhälle vi lever i och karaktärerna är i värsta laget i sina roller. De känns inte direkt trovärdiga eller sympatiska, men de fyller sin funktion som att framföra en viss attityd. Jag kan inte påstå att boken kommer bli någon favorit, men jag anser att Lindblom lyckas få fram ett budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar