22 oktober 2009

Kunzelmann & Kunzelmann

Det var länge sedan jag läste en bok som kändes så gedigen som Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren. Den känslan beror framför allt på djupet i karaktärer och hur hela historien har en bredd. Tidsepokerna vävs samman och karaktärerna fördjupas genom berättelsens gång.

I fokus står konstförfalskning och berättelsen utspelar sig från andra världskriget till nutid. Jag har inte tillräckligt med faktakunskaper för att säga att saker skildras korrekt, men berättelsen känns trovärdig. Skeenden och tekniker beskrivs tydligt och på ett sätt som får mig att tro att författaren vet vad han skriver om.

4 kommentarer:

 1. Jag har hört så mycket bra om den här boken, blir så sugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 2. åh, vallgren, my love! Haha. Jag vill verkligen också läsa den här boken men den ser så tung ut så jag väntar på pocket. Har dessutom alla hans andra böcker i pocket, så det blir snyggare i bokhyllan på så sätt :) Kul att du är tillbaka, Anna.

  SvaraRadera
 3. Bibliophilia: Läs den!

  Jessica: Jag tycker absolut du ska läsa den om du gillar Vallgren.

  Ja nu är jag tillbaka igen :) Måste bara se till att hinna & orka läsa lite böcker, för annars blir det ju svårt att skriva om dem.

  SvaraRadera
 4. Jag hörde om den redan innan den kom ut och har sedan sett typ alla intervjuer med CJ Vallgren. Pocketen kommer ut i december, oh vad jag längtar!

  Ja, det har du rätt i. Jag bloggade häromdagen om min brist på läsinspiration och fick en del fina tips, kolla där så kanske du också hittar något inspirerande.

  SvaraRadera