27 juni 2009

Patient 67

Jag läser nästan aldrig deckare, men Patient 67 av Dennis Lehane plöjde jag igenom, mestadels under en bilresa från Göteborg till Eskilstuna.

I framsätet satt lillasyster som tipsat mig om boken och med jämna mellanrum ville veta hur långt jag kommit. Jag kunde inte läsa fort nog. Jag ville veta hur allt hängde samman.

Boken inleds med att två poliser anländer till Shutter Island (vilket är bokens engelska titel), för att utreda en rymning från denna psykiatriska anstalt där patienter sitter för att de begått grova brott. Hur har det hela gått till och vad händer egentligen på denna avlägsna ö? Vem kan du egentligen lita på?

Mycket välkomponerad berättelse och väldigt spännande! Kanske jag till och med ger mig på en till bok av samma författare, trots att de är märkta med ordet thriller. Jag kommer i alla fall definitivt se filmen när den kommer ut i höst.

5 kommentarer:

 1. Patient 67 är suverän, jag steg upp extra tidigt på morgnarna för att hinna läsa ut den. Men man får inte vara för trött, då tappar man spåret.

  Kul att Max von Sydow ska vara med i filmen!

  SvaraRadera
 2. Den kommer nog bli bra som film också, tror berättelsen passar bra även som film.

  SvaraRadera
 3. Har du läst något annat av författaren?

  SvaraRadera
 4. Till skillnad från dig så läser jag nästan bara deckare (främst engelska) Patient 67 läste jag för något år sedan och jag var verkligen imponerad av den.

  SvaraRadera
 5. Det måste vara en rejäl komplimang för boken att både den vana deckarläsaren och den som helst inte läser deckare tycker att den är väldigt bra! :)

  SvaraRadera