2 juni 2009

Klimatsmart - din guide till en miljövänligare vardag

Klimatsmart - din guide till en miljövänligare vardag av Mikael Persson, Bodil Sjöström och Per Johnsson är ett bra exempel på hur viktig en layout är för en text. Om jag fått de här inledande 30 sidorna rad efter rad på ett A4-papper skulle jag aldrig ha läst dem! Det är fruktansvärt mycket statistik. Här har de lyckats lätta upp det något med en färgglad och lättsam layout, som gör det enklare om än fortfarande segt.

Det blir betydligt intressantare när jag kommer in på de olika kapitlen om bland annat hemmet, transporter och presenter. Det finns många konkreta tips på hur du kan leva mer miljövänligt. Flera av dem har du säkert redan tänkt på, men ibland kan en påminnelse leda till handling.

Men anledningen till att jag köpte den var nog trots allt att den var snygg, och att den kostade bara 24,50 på Ica Maxi. Men om du läser de delar du är intresserad av blir det säkert bättre, helt enkelt en bok som passar att läsa i lite då och då. Och som ger vad den lovar i titeln, här finns många konkreta tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar