25 mars 2009

Mannen under trappan

Mannen under trappan av Marie Hermansson får mig att tänka att det gått över styr någonstans. Jag minns att jag får ett antal år sedan läste Musselstranden och tyckte den var väldigt bra. Nu är det bara för mycket.

Min första tanke är att Mannen under trappan är övernaturlig, men egentligen är jag nog ute efter att den har surrealistiska drag. För visst skulle det kunna bo en väldigt kortvuxen man under din trappa, även om det inte känns speciellt sannolikt och definitivt inte att det skulle utveckla sig som det gör i den här romanen.

Realism är annars något jag föredrar. Men här är det skrivet på ett spännande och lockande sätt som gör att jag ändå måste läsa klart den fort, för att få veta hur det slutar. Det stör mig att jag måste erkänna att jag fastnar i den, för egentligen är det bara för mycket av allt. Men jag skyller på den effektiva uppbyggnaden där allt vävs samman och att händelsekedjorna är väldigt genomtänkta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar