7 mars 2009

Lyssnerskan

Genom Lyssnerskan av Tove Jansson inser jag att hon är mycket mer än mumintrollens skapare. I dessa enkla med detaljerade noveller möter vi ett antal människor och får följa varsin händelse de är med om. Vissa av dem är rent vardagliga, andra med smått övernaturliga inslag.

En klar favoriter är för det första kvinnan som inte kan sova, då vi får följa hennes nattliga ritualer mot sömnlösen. Och även den ensamma kvinnan på ön som möter en ekorre som får stor inverkan på hennes vardag.

Boken är utgiven av En bok för alla och är därför både ett bra och billigt inköp.

3 kommentarer:

  1. Den här måste jag ju också läsa inser jag!!!

    SvaraRadera
  2. Jag har läst väldigt lite av Janssons icke-muminböcker, men Lyssnerskan gav absolut mersmak.

    SvaraRadera
  3. Jag ska nof snart ge mig på någon annan av Janssons böcker, nu är det sommar och jag har tid för läsning :)

    SvaraRadera