27 mars 2009

Alla familjer är psykotiska

Alla familjer är psykotiska av Douglas Coupland har texten "såpan från helvetet" på framsidan, och det är nog en passande beskrivning.

Allting är fullständigt skruvat. Det är helt galet och allt blir bara värre och värre. En rad galna händelser vävs samman till denna familjs liv. Och som baksidan berättar "Alla familjer är psykotiska, men familjen Drummond är de okrönta mästarna".

Karaktärerna är väldigt speciella och om inte det vore nog så är deras handlingar ännu värre. De smittar varandra med hiv på de mest otroliga sätt, hamnar i skumma smugglingsaffärer, är otrogna och tillsammans med helt fel personer och dessutom ska en av döttrarna resa ut i rymden.

Det är underhållande och fullständigt vrickat.

2 kommentarer:

  1. ja, den var verkligen vrickad! hans "jpod" är lika vrickad, och tydligen "microslavar" också. själv föredrar jag hans lite mer allvarliga böcker, som "hej nostradamus" eller så men visst är det kul att emellanåt sitta med chockhöjda ögonbryn medan man läser. Det tror jag behövs!

    SvaraRadera
  2. Ah, jag visste att jag kände igen författarens namn men har inte kommit på varför. Men jag har just läst Hej Nostradamus. Det känns lite otippat att det är samma som skrivit dem!

    SvaraRadera