2 februari 2009

S som i syster

S som i syster är en roman av Nina Wähä som jag läste på två dagar. Innehållet är lättläst efter att jag vant sig vid utelämnandet av skiljetecken i dialoger och tankeflöden.

När en bok tar slut och helheten inte riktigt infinner sig beror det ofta på att berättelsen var spretig och inte knöts ihop på slutet. Här är det snarare luddighet som är problemet. Jag känner inte att jag får något bra grepp om historien och karaktärerna.

Slutet ger iofs en viss sammankoppling med tidigare delar av boken och det hela blir lite tydligare, men jag kan knappt berätta vad boken handlar om. Det finns inget konkret att ta på och kanske är meningen också att mer skapa känsla och väcka andra tankar. Det fungerar för stunden, men tyvärr är det knappast en bok jag kommer minnas länge.

1 kommentar:

  1. Läste "S som i syster" för ett år sedan, och jag kan inte minnas vad den handlade om. Och jag brukar komma ihåg, men den lämnade inga spår.

    SvaraRadera