22 december 2008

Vi i villa

Vi i villa av Hans Koppel har en lättläst språknivå men försvåras av frånvaron av talstreck, inblandade tankar och beskrivningar av vad som händer. Efter ett tag kommer jag dock in i läsandet och hänger bättre med i vad som sägs av vem och vad som är händelser.

Berättelsen är ganska trist. En medelåldersman är trött på förortslivet med fru och dotter. Han har en älskarinna och ett gäng med manliga kompisar, och får för sig att börja spela alla elaka spratt.

Troligen ska det visa tristessen i vardagen och hur det kan gå när förhållanden och livet i allmänhet känns meningslöst. Jag hade väntat mig något mer än skildringar av grabbig jargong.

Boken tar bara någon timme att läsa, men jag vet inte om det var värt det. Knappt roande för stunden, även fast jag blev lite nyfiken på hur allt skulle sluta. Tyvärr kan inte det snygga omslaget och tilltalande layouten väga upp historien.

4 kommentarer:

 1. Publicerade nyss ett inlägg om denna bok. Mycket märklig bok, och håller med om att layouten är snygg.

  SvaraRadera
 2. ajdå, jag som nyligen köpte den. Får läsa och bilda min egen uppfattning men detta lät inte lockande direkt..

  SvaraRadera
 3. Dolly: Då ska jag läsa vad du tyckte om den!

  Ordochingavisor: Ska bli intressant att läsa i din blogg sen, vad du tyckte om den.

  SvaraRadera
 4. Jag hänger upp mig på att författarens skriver under pseydonym. Får vi någonsin veta vem det är???!

  SvaraRadera