8 september 2008

Erik Dahlbergsgatan 30

Erik Dahlbergsgatan 30 av Annika Ruth Persson är den fristående fortsättningen till Du och jag, Marie Curie. Handligen är lovande. Jenny ser tillbaka på tiden i kollektivet. Kärlek, vänskap och filmskapande, i en miljö som låter intressant. Karaktärernas liv vävs samman med historiska händelser som påverkar deras vardag, som Estonia, valet och partnerskapslagen.

Tyvärr faller allt på språket. Jag har svårt för ord som det känns som att författare hittat på själv, som äckelhunger som beskrivning på en typ av åtrå. Det känns även som en text där författaren försöker skriva för barn, men inte lyckas med anpassningen. Dessutom är det inte en barnbok!

Språket är ivägen när jag ska koncentrera mig på handlingen. Det är alltid kul att läsa böcker där karaktärerna är lesbiska och det inte är problematiskt. Att handlingen kretsar kring vanliga vardagliga känslor som alla kan ha, oavsett sexuell läggning. Men tyvärr så överskuggas mitt intresse för ämnet av att jag hela tiden blir allt för medveten om språket. Orden blir synliga och flyter inte lätt.

1 kommentar:

  1. åh, jag som älskar när böcker är proppfulla av egenpåkomna ord. :D haha. Du kommer inte gilla min eventuella framtida roman då. Kanske ska läsa denna isåfall. Fast det där med att den är skriven på en barnnivå låter ju mindre lockande.

    SvaraRadera