25 augusti 2008

Breaking dawn

Breaking dawn är den fjärde och avslutande delen i Twilight-serien av Stephenie Meyer. Som vi har väntat! I början av augusti släpptes den i USA och sen tog det lite tid till Sverige. Jag var nummer tre i kö till det inköpta exemplaret, men nu har även jag fått veta hur det hela slutade.

Eftersom våra förväntningar var högt satta, efter att diskuterat boken extremt mycket, blev jag besviken i början. Det var alldelles för smörigt för min smak och det hände inte speciellt mycket. Men, det blev mycket bättre! Det hinner hända mycket och jag är helt nöjd med hur alla trådar från serien binds ihop och det blir ett riktigt avslut. Bra bok och spännande händelser som man inte väntat sig.

Trots det är Breaking dawn väldigt ojämn. Spännande, tråkigt, spännande, tråkigt... Meyer hade tjänat på att korta ner boken. Kanske hade det räckt med 500 sidor istället för de nu 750 sidorna.

Om du föredrar boken i översättning får du vänta ett bra tag, men i september kommer i alla fall tredje delen Ljudet av ditt hjärta på svenska.

9 kommentarer:

 1. vet du ungefär när breaking dawn kommer ut på svenska?

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har jag ingen aning. Men jag gissar att det kommer dröja, kanske till nästa år? Eftersom del 3 är aktuell på svenska nu.

  SvaraRadera
 3. Jag googlade runt och såg att breaking dawn kommer ut på svenska först i mars 2009. Ett bra tag kvar med andra ord :(

  SvaraRadera
 4. Det är kanske lite väl länge att vänta. Men för den som kan någorlunda mycket engelska tror jag det går bra att läsa i orginal, det är ett förhållandevis enkelt språk.

  SvaraRadera
 5. Breaking dawn kommer ut på svenska i mars nästa år. Vad kommer boken heta på svesnka, vet du det?

  SvaraRadera
 6. Nej, jag har ingen aning om vad den kommer heta på svenska.

  SvaraRadera
 7. Jag har hört två altenativ. Antingen kommer den att heta 'Så länge vi båda andas' eller så kommer den att heta 'Edward och Bella'.

  SvaraRadera
 8. Då hoppas jag verkligen att den kommer heta "Så länge vi båda andas". "Edward och Bella" passar ju inte alls ihop med de andra titlarna.

  SvaraRadera
 9. Den kommer heter "Så länge vi båda andas":) och den kommer exakt ut den 12 mars. Den är superbra jag har läst böckerna på engelska och dom är enkla.... Jag är avundsjuk på er som snart får påbörja den sista boken...//Em

  SvaraRadera