11 augusti 2008

Berlinerpopplarna

Efter att ha sett tv-serien baserad på Anne B. Ragdes Berlinerpopplarna skyndar jag mig att läsa boken. Jag tyckte om serien, men allt blir så mycket djupare i romanen. Här får vi lära känna karaktärerna på riktigt och plötsligt känns det som att tv-programmen bara skrapade på ytan.

Berlinerpopplarna handlar om familjen som har sina rötter i den norska gården Neshov. Torunn har aldrig träffat sina släktingar, men när farmodern ligger för döden blir hon ditringd av sin far. Intressanta intriger och familjehemligheter avslöjas i förändringarna efter farmoderns död. Det är en mycket välskriven roman där både karaktärerna och miljöerna är bra skildrade.

Jag vill genast läsa del 2, Eremitkräftorna, men tyvärr visar bibliotekets reservationslista siffran 11 så jag köper den på pocket och väntar nu på försändelsen.

1 kommentar: